Cruciale Be-Alert Informatie op Digitale Informatieborden bij S-Lim
Cruciale informatie op het openbaar domein

Innovatie in Veiligheid 

S-Lim brengt een nieuw kanaal voor cruciale informatie op het openbaar domein.

Beste lezers,

In deze steeds veranderende wereld van technologie en veiligheid is het van cruciaal belang om innovatieve oplossingen te omarmen die onze gemeenschap veiliger maken en beter informeren. Bij S-Lim zijn we verheugd om een opwindende ontwikkeling met jullie te delen, een ontwikkeling die de veiligheid verbetert dmv de naadloze integratie met het vertrouwde en effectieve BeAlert-platform.

Een Nieuw Tijdperk van Informatievoorziening

Stelt u zich eens voor dat terwijl u door de straten wandelt, een digitaal informatiebord plotseling een belangrijke boodschap toont. Deze boodschap bevat niet alleen cruciale informatie, maar ook duidelijke instructies over hoe te handelen in geval van een noodsituatie. Deze visionaire ontwikkeling opent een nieuw tijdperk van informatievoorziening op het openbare domein.

Naderende Rookwolk bij Brand

Een kalme middag in onze gemeenschap wordt plotseling verstoord door een naderende rookwolk. Een brand in de buurt verspreidt dikke rook die de lucht begint te vullen. Bewoners en passanten realiseren zich snel dat er een noodsituatie aan de hand is. Op dat moment lichten de digitale informatieborden in de buurt op met een belangrijke boodschap:

"Brandgevaar – Vermijd Rookwolk, Ga Binnen". De boodschap voorziet niet alleen in waarschuwing, maar biedt ook duidelijke instructies over wat te doen om veiligheid te zoeken en het gevaar te ontwijken.

Visuele Begeleiding voor Snelle Actie

Naast de geschreven boodschap worden op het ledbord visuele aanwijzingen getoond, zoals een illustratie van mensen die naar een gebouw rennen voor bescherming. Deze directe visuele begeleiding maakt het voor iedereen, inclusief kinderen en mensen met beperkte taalvaardigheid, gemakkelijker om snel en doeltreffend te reageren, wat van cruciaal belang is in stressvolle noodsituaties.

In dit scenario bewijst ons nieuwe kanaal voor cruciale informatie zijn waarde opnieuw. Mensen die zich buiten bevonden en niet rechtstreeks waren aangemeld bij BeAlert, worden snel bereikt en geïnformeerd over de dreigende rookwolk en hoe ze veiligheid kunnen zoeken.


Een Betrouwbare Integratie met BeAlert

Wat deze innovatie nog krachtiger maakt, is de naadloze integratie met BeAlert, een bewezen en betrouwbaar systeem voor noodsituaties. BeAlert blijft het invoerkanaal voor de ingave van berichtgeving, wat betekent dat gebruikers vertrouwd kunnen blijven werken met het systeem waar ze al bekend mee zijn. S-Lim heeft het mogelijk gemaakt om de digitale informatieborden die aangesloten zijn op het S-Lim Content Management Systeem aan te spreken vanuit het BeAlert platform. Dit zorgt ervoor dat de gemeentelijke informatieborden als een nieuw kanaal kunnen worden ingezet voor crisis communicatie, zodat burgers deze cruciale berichtgeving hierop kunnen ontvangen.


Meer Zichtbaarheid, Meer Bereik, Meer Veiligheid

Het toevoegen van een nieuw kanaal voor cruciale informatie heeft veel voordelen. Allereerst vergroot het de zichtbaarheid van deze belangrijke berichtgeving. Terwijl BeAlert al effectief is in het bereiken van geregistreerde gebruikers via verschillende kanalen, biedt de integratie met onze digitale informatieborden een extra laag van zichtbaarheid. Hierdoor kunnen mensen die wellicht nog niet zijn aangemeld voor BeAlert ook snel en direct op de hoogte worden gebracht van essentiële informatie.

Gemakkelijke Toegang tot Levensreddende Kennis

Deze ontwikkeling biedt niet alleen meer zichtbaarheid, maar ook meer gemak. Mensen zullen nu op een intuïtieve en toegankelijke manier cruciale informatie ontvangen, zonder dat ze zich specifiek hoeven aan te melden voor BeAlert. Het feit dat deze informatie ook duidelijke instructies voor noodgevallen bevat, verhoogt de kans op effectief handelen in geval van een crisis.

Het digitale informatiebord is meer dan alleen een display – het is een middel om levensreddende informatie te verspreiden en mensen in staat te stellen snel en effectief te handelen in noodsituaties.


Bouwen aan een Veiligere Gemeenschap

Deze innovatie is een bewijs van onze voortdurende inzet om technologie te gebruiken om onze gemeenschap veiliger en beter voorbereid te maken. We nodigen u uit om deel uit te maken van deze vooruitgang door contact op te nemen met Silvio Caltabiano via silvio.caltabiano@s-lim.be.

Samen Sterker

Laten we samen bouwen aan een veiligere en veerkrachtigere gemeenschap. Met de integratie van BeAlert en onze digitale informatieborden openen we nieuwe deuren naar informatievoorziening en veiligheid, waardoor iedereen snel en effectief kan handelen wanneer dat het belangrijkst is. 

Bij S-Lim blijven we vastbesloten om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de veiligheid en het welzijn van onze gemeenschap vergroten. We kijken ernaar uit om samen met u te bouwen aan een toekomst waarin cruciale informatie direct beschikbaar is voor iedereen die het nodig heeft. 

Bouwplan voor de slimme regio Limburg

slim parkeren dankzij camera's

glasbreukdetectie dankzij slimme camera